2019 yılı TurkishBank Group Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü, TurkishBank ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. İlk günkü oturumda bir önceki toplantının çıktıları değerlendirildi. TurkishBank yönetim kadrolarının katıldığı toplantıda grubun 5 özel gündemi üzerinde görüşmeler yapıldı, sonuçlar paylaşıldı. İkinci gün ise oturum, Sn. Hakan Börteçene’nin konuşmasıyla açıldı. TBT-TKY Sinerji, İnsan Kaynakları Yenilikler, Dijital Dönüşüm Yolculuğu, Pazarlama ve Dijital Bankacılık ve Yeni Müşteri Kazanımı ve Yönetişim başlıklarında konuşmacılar, Grubun yol haritasıyla ilgili katılımcılara bilgi verdiler. Her konuşmanın ardından düzenlenen panel oturumlarında ise konular panelistler tarafından etraflıca tartışıldı.
Güne damgasını vuran başlıkları kısaca açmak gerekirse:
Güç 1’liği: Turkish Yatırım ve TurkishBank’ın satış güçlerinin birleştirilerek elde edilecek sinerjinin müşterilere sunulan hizmet kalitesinin yükselmesine ve dolayısıyla gelire de etki edeceği konuşuldu. AUM hacim ve gelir hedefinin 2’ye katlanacağı vurgusu yapıldı.
2 kat büyüyoruz: Geçmişten gelen inaktif müşteri datası ve Enerji Hesap gibi çengel ürünler sayesinde aktif müşteri sayısının rahatlıkla iki katına çıkarılabileceği ifade edildi. Özetle, aradığımız müşterinin elimizin altında olduğu vurgulandı! Offline ve online pazarlama çalışmalarının sürdürülebilir olabilmesi için banka veri madeninin ne kadar değerli olduğu ve her bir müşteri verisinin şubelerimizce güncel tutulması gerektiği üstünde duruldu.
Kariyer ve Yetenek Yönetimi: İnsan Kaynaklarında performans yönetimi değişikliği ile işe ve sonuca göre ücretlendirmenin başladığı, kritik görevlerin yedeklenmesi, digital dönüşüm ve diğer konularda elçiler atanması konularına vurgu yapıldı.
Dijital Dönüşüm: Dijitalleşme sürecinin sadece Bilgi Teknolojilerin değil tüm iş kollarının sorumluluğu ve görevi olduğu vurgulandı. Şube çalışanlarının uzaktan işlem yapabilmesine ve müşterilerin bilgilerine ulaşmasını sağlayan TB Quick aplikasyonu tanıtıldı. Bu aplikasyon ile şubelerin onay süreçlerinin kısalacağı ve işlemlerin dijitalleşmesi sayesinde şube personelimizin mobilizasyon kazandığı belirtildi.
Yönetişim: Grubun geçtiği bu değişim yolculuğunun motorunun Yönetişim olduğu ve Yönetişimin getirdiği basit prosedürlere uymanın orta vadede çok vakit kazandıracağı ve Grubun hızını artıracağı konuşuldu. Yönetişimde matriks yapının benimsenmesi ve eski yönetim anlayışı yerine ortak aklın ve ortak kararların benimsenmesi açık ofis ve çalışma şekilleri vurgusu yapıldı